Startpunt voor zorgverleners

Wij wijzen je de weg naar…

Betrouwbare informatie

Op zoek naar betrouwbare informatie over parkinson? Vind deze makkelijk en snel via de Infowijzer. Alle folders, filmpjes en websites zijn betrouwbaar bevonden door experts. Zo weet je zeker dat wat je leest, juist is en hoef je niet zelf het internet af te speuren. 


Actuele en betrouwbare behandeladviezen

Weten wat er bij welk probleem aanbevolen wordt en wie daarbij kan helpen? In de Paramedische richtlijn met beslisondersteuning vindt u aanbevolen interventies voor de behandeling van mensen met de ziekte van parkinson en hun naasten door paramedische zorgverleners. De aanbevelingen zijn gebaseerd op het best beschikbare bewijs uit onderzoek en de praktijk. Neem een kijkje! 


Zorgverleners in de regio en tips & tricks

Zorg voor Parkinson heeft een eigen netwerk binnen Siilo, waarmee parkinson zorgverleners in de regio Zuid-Oost Nederland elkaar makkelijker kunnen vinden. Ook worden er tips & tricks voor het gebruik van Siilo gedeeld. Ben je nog geen lid van het netwerk? Meld je dan aan. 


Tips voor efficiënt overleg via Siilo

Siilo is een communicatie-app voor zorgverleners, die het mogelijk maakt om buiten de eigen zorgorganisatie laagdrempelig en veilig contact te leggen met andere zorgverleners. Wanneer de zorg voor iemand met parkinson ingewikkelder wordt en er meer verschillende zorgverleners bij betrokken zijn, is het efficiënter om met elkaar in één groep te kunnen communiceren. Ook hoeft de patiënt hierdoor zijn of haar verhaal niet aan elke zorgverlener opnieuw te doen. In onze regio hebben we afspraken gemaakt, zodat overleg in een groep efficiënt verloopt en geen onnodige tijd kost. Denk aan: Wie maakt wanneer een groep aan? Hoe weet je of de groep compleet is? Welke informatie deel je wel en welke niet? 

Vragen?

Bel het Servicepunt, of stuur ze een bericht.

Ben je benieuwd naar wat Zorg voor Parkinson nog meer aan zorgverbeteringen heeft? Op deze pagina vind je een overzicht.