Startpunt voor zorgverleners

Op deze pagina wijzen we je snel de weg naar onze zorgverbeteringen voor zorgverleners van mensen met parkinson.

Wij wijzen je de weg naar…


Digitaal samenwerken in cBoards: Parkinson

De Zorg voor Parkinson-regio is in mei gestart met het samenwerkingsplatform cBoards: Parkinson om de parkinsonzorg te ondersteunen en verder te verbeteren. Er zal worden gestart met 100 patiënten. Mogelijk ontvang je een uitnodiging om mee te werken wanneer je bij de zorg van één van deze patiënten bent betrokken. Deze verandering in de regionale samenwerking is essentieel is om de zorg te verbeteren en toekomstbestendig te houden. Download de cBoards applicatie voor op je mobiele telefoon in de Apple App store of in de Google Play store.

Hulp nodig bij het gebruiken van cBoards: Parkinson? Op deze pagina vind je een handleiding. Je kunt met vragen ook bij het Servicepunt terecht.

Betrouwbare informatie

Op zoek naar betrouwbare informatie over parkinson? Vind deze makkelijk en snel via de Infowijzer. Alle folders, filmpjes en websites zijn betrouwbaar bevonden door experts. Zo weet je zeker dat wat je leest, juist is en hoef je niet zelf het internet af te speuren. 


Actuele en betrouwbare behandeladviezen

Weten wat er bij welk probleem aanbevolen wordt en wie daarbij kan helpen? In de Paramedische richtlijn met beslisondersteuning vindt u aanbevolen interventies voor de behandeling van mensen met de ziekte van parkinson en hun naasten door paramedische zorgverleners. De aanbevelingen zijn gebaseerd op het best beschikbare bewijs uit onderzoek en de praktijk. Neem een kijkje! 


Zorgverleners in de regio en tips & tricks

Zorg voor Parkinson heeft een eigen netwerk binnen Siilo, waarmee parkinson zorgverleners in de regio Zuid-Oost Nederland elkaar makkelijker kunnen vinden. Ook worden er tips & tricks voor het gebruik van Siilo gedeeld, en houden we je op de hoogte over Zorg voor Parkinson. Ben je nog geen lid van het netwerk? Meld je dan aan. 


Tips voor efficiënt digitaal overleg

Wanneer de zorg voor iemand met parkinson ingewikkelder wordt en er meer verschillende zorgverleners bij betrokken zijn, is het efficiënter om met elkaar in één groep te kunnen communiceren. Ook hoeft de patiënt hierdoor zijn of haar verhaal niet aan elke zorgverlener opnieuw te doen. In onze regio hebben we afspraken gemaakt, zodat overleg in een groep efficiënt verloopt en geen onnodige tijd kost. Denk aan: Wie maakt wanneer een groep aan? Hoe weet je of de groep compleet is? Welke informatie deel je wel en welke niet? 

Vragen?

Bel het Servicepunt, of stuur ze een bericht.


We bieden ook zorgverbeteringen aan je cliënten en patiënten met parkinson en hun naasten. Wist je bijvoorbeeld al dat we dit jaar een gratis proeflidmaatschap aan de Parkinson Vereniging bieden aan mensen met parkinson uit onze regio? Neem een kijkje op deze pagina voor het hele aanbod.

Wil je naar onze homepagina? Klik dan hier.

Direct naar

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Nieuws

Het laatste nieuws over onze zorgverbeteringen vind je hier.

Infokaartjes bijbestellen?

Zijn je Infokaartjes op? Geef het door aan het Servicepunt.

Alle zorgverbeteringen

Al onze zorgverbeteringen vind je hier.