Servicepunt

Heb je vragen over parkinson? De medewerkers van het Servicepunt helpen je graag verder. Zij geven je informatie, helpen je bij het vinden van een gespecialiseerde parkinsonzorgverlener en wijzen je de weg naar diverse regelingen en organisaties. Bel op maandag tot en met donderdag tussen 13:00-16:00 naar 088-1180400, of stuur een bericht via onze website.
Verstuur je vraag via de website
Afbeelding voor Servicepunt

Achtergrondinformatie

Vragen over parkinson? Servicepunt Zorg voor Parkinson wijst je de weg! De medewerkers van het Servicepunt beantwoorden algemene vragen en geven geen persoonlijk advies over je medicatie of behandeling. Hiervoor kun je terecht bij het ziekenhuis waar je onder behandeling bent. Het Servicepunt kan gebeld worden door mensen met parkinson en naasten in de Zorg voor Parkinson-regio.

De medewerkers van het Servicepunt kunnen helpen om verschillende vragen te beantwoorden. Bijvoorbeeld:

• Waar vind ik in mijn buurt een goede fysiotherapeut met kennis van de ziekte van Parkinson?
• Waar moet ik rekening mee houden als ik medicatie meeneem op vakantie?
• Heeft u meer informatie over parkinson en het rijbewijs?
• Ik wil hulpmiddelen aanvragen, hoe werkt dit?
• Ik wil als mantelzorger meer informatie over regelingen die mij ondersteunen. Waar kan ik terecht?

Op de website van Zorg voor Parkinson kunnen mensen met parkinson en hun naasten terecht voor betrouwbare informatie over parkinson. Het Servicepunt is bedoeld voor mensen die liever even willen bellen. Mensen kunnen er terecht voor persoonlijk contact, en geen vraag is te gek! Als onze doktersassistenten het antwoord niet meteen weten wijzen ze je de weg naar waar je dit wel kunt vinden, of gaan ze op zoek naar het antwoord en komen ze later bij je terug.  

Ervaringen met het Servicepunt

 • Met het Servicepunt kunnen we de neuroloog en verpleegkundigen ontlasten.
  Thumbnail for Souhaila, Servicepuntmedewerker
  – Souhaila, Servicepuntmedewerker
 • Ik hoop dat mensen zich gehoord voelen als ze ons bellen, en dat we waarde kunnen toevoegen aan de zorg. Het is best uniek dat we nu zo persoonsgericht te werk gaan.
  Thumbnail for Willeke, Servicepuntmedewerker
  – Willeke, Servicepuntmedewerker
 • Als ik met een vraag zit wil ik niet meteen mijn verpleegkundige lastigvallen – fijn om dan het Servicepunt te kunnen bellen.
  Thumbnail for Persoon met parkinson
  – Persoon met parkinson

Veelgestelde vragen over het Servicepunt

 • Nee, voor vragen die over je eigen behandeling gaan neem je contact op met je contactpersoon uit het ziekenhuis waar je onder behandeling bent. Bijvoorbeeld je neuroloog, parkinsonverpleegkundige of parkinsonconsulent. Zij weten alles over jouw specifieke behandeling, medicatie en afspraken.  

  Het Servicepunt kan je wel helpen om contact op te nemen met je eigen behandelaars.  

 • Het Servicepunt is bereikbaar van maandag tot en met donderdag, tussen 13:00 en 16:00. Buiten deze tijden kun je je vragen altijd via de website insturen. Onze doktersassistenten komen dan bij je terug met het antwoord. 

 • Jazeker, het Servicepunt is ook geschikt voor naasten van mensen met parkinson in de Zorg voor Parkinson-regio. We helpen je graag met het vinden van betrouwbare informatie en de juiste ondersteuning – ook voor jou als naaste. We kunnen je ook helpen met het vinden van activiteiten voor naasten bij jou in de buurt, of geven je advies over hoe je in contact komt met andere naasten om ervaringen uit te delen.