Contact Dichtbij

Contact Dichtbij biedt iedereen in de Zorg voor Parkinson-regio de mogelijkheid om in contact te komen met andere mensen met parkinson of naasten in de buurt. Wil je samen koffie drinken, sporten of ervaringen uitwisselen? Vind een Contact! Contact Dichtbij is beschikbaar in de online Community van de Parkinson Vereniging, waar Zorg voor Parkinson een eigen kanaal heeft. Klik op de knop en log in bij de Parkinson Vereniging. Nog geen lid? We bieden je een proefabonnement. Lees hieronder meer.
Naar Contact Dichtbij
Afbeelding voor Contact Dichtbij

Achtergrondinformatie

Mensen met parkinson en naasten hebben veel behoefte aan ontmoetingen met andere mensen met parkinson en naasten in de buurt, om zo ervaringen uit te wisselen en steun te hebben aan elkaar. Maar ook om samen leuke activiteiten te ondernemen. Zorg voor Parkinson heeft daarom samen met de Parkinson Vereniging ‘Contact Dichtbij’ opgezet. In Contact Dichtbij maak je een persoonlijk Contactprofiel aan, waardoor je vindbaar bent voor andere Contacten én zelf op zoek kunt gaan naar een Contact. Wil je bijvoorbeeld samen koffie drinken, sporten of ervaringen uitwisselen? Geef het aan in je Contactprofiel!

Vanaf mei gaat Contact Dichtbij van start in de Zorg voor Parkinson-regio. Daardoor kan jij Contact Dichtbij gebruiken, testen en verder verbeteren voordat de rest van Nederland er toegang toe heeft. Volgend jaar kan dan hopelijk iedereen in Nederland gemakkelijk een Contact in de buurt vinden. Je vindt Contact Dichtbij in het Zorg voor Parkinson-kanaal in de Online Community van de Parkinson Vereniging. Nog geen lid? We bieden tijdelijk een gratis proeflidmaatschap aan! Klik op de link of vraag ernaar bij het Servicepunt.

Contact Dichtbij is een proef in de regio Zuidoost-Nederland. Als je een Contactprofiel aanmaakt, benaderen we je voor een evaluatie. 

Kanaal in Online Community
Als je op de knop ‘Naar Contact Dichtbij’ gaat, kom je er direct. Je vindt ook een knop in het ‘Regio Zorg voor Parkinson’-kanaal in de Online Community van de Parkinson Vereniging. In het kanaal worden de nieuwsberichten van Zorg voor Parkinson geplaatst en laten we je weten wanneer er activiteiten rondom parkinson in de buurt worden georganiseerd.

Je kunt berichten plaatsen in het Zorg voor Parkinson kanaal van de Community als je in de Zorg voor Parkinson-regio woont. De berichten in het Zorg voor Parkinson kanaal zijn alleen leesbaar voor andere Parkinson Vereniging-leden uit de Zorg voor Parkinson-regio.

Waar vind ik de Community?

Via de knop bovenaan deze pagina kom je na inloggen direct in het Zorg voor Parkinson-kanaal in de Community.
Wanneer je inlogt op de website van de Parkinson Vereniging en op ‘Community’ klikt, vind je het Zorg voor Parkinson-kanaal onderaan het lijstje kanalen aan de linkerkant van je scherm. Het kanaal heet ‘Regio ‘Zorg voor Parkinson’’. Kun je het kanaal niet vinden, of staat het kanaal niet in je lijstje ondanks dat je in de Zorg voor Parkinson-regio woont? Neem dan contact op met het Servicepunt.

Waar vind ik Contact Dichtbij?

Via de link bovenaan deze pagina kom je direct bij Contact Dichtbij. Je vindt ook een knop in het Zorg voor Parkinson kanaal in de Community.

Veelgestelde vragen

 • De handleiding vind je hier. Deze wordt nog uitgebreider.

 • Ja, deze kan je hier vinden.

 • Ja, deze maanden bieden we ook mensen die in de Zorg voor Parkinson-regio wonen maar nog geen lid zijn van de Parkinson Vereniging toegang tot Contact Dichtbij en de Online Community door middel van een proefabonnement van de Parkinson Vereniging. Bel het Servicepunt voor meer informatie of meld je hier zelf aan.

   

Ervaringen met Contact Dichtbij

 • Ik vind het heel fijn om ervaringen van anderen te kunnen lezen. Je herkent veel en dat geeft steun!
  Thumbnail for Persoon met parkinson
  – Persoon met parkinson
 • Ik wilde graag een keer koffie drinken met iemand die ook parkinson heeft. Ik vond in Contact Dichtbij iemand die bij me om de hoek bleek te wonen!
  Thumbnail for Persoon met parkinson
  – Persoon met parkinson