Infowijzer

Op zoek naar betrouwbare informatie over parkinson? Vind deze makkelijk en snel via de Zorg voor Parkinson Infowijzer. Alle folders, filmpjes, en websites zijn betrouwbaar bevonden door experts. Zo weet je zeker dat wat je leest juist is, en hoef je niet zelf het internet af te speuren. De Infowijzer kan gebruikt worden door mensen met parkinson, naasten en zorgverleners. Op dit moment is de Infowijzer alleen bedoeld voor de Zorg voor Parkinson-regio.
Naar de Infowijzer
Afbeelding voor Infowijzer

Ervaringen met de Infowijzer

 • Op internet zie ik door de bomen het bos niet meer! Dit is een fijne startplek als ik vragen heb.
  Thumbnail for Persoon met parkinson
  – Persoon met parkinson
 • De Infowijzer is ons gezamenlijke geheugen van goede patiëntinformatie.
  Thumbnail for Parkinsonverpleegkundige
  – Parkinsonverpleegkundige
 • Heerlijk herkenbaar. Hier heb ik veel aan!
  Thumbnail for Persoon met parkinson
  – Persoon met parkinson

Veelgestelde vragen

 • Nee, de informatie is niet nieuw, maar de manier waarop deze is samengevat is dat wel. Mensen met parkinson geven vaak aan dat ze ‘door de bomen het bos niet meer zien’ als ze op internet gaan zoeken naar informatie. In de Infowijzer staat alle betrouwbare informatie op één plek. Zo vind je snel en makkelijk een antwoord op je vraag! 

 • Onder het kopje ‘Tips & verbeterpunten‘ onderaan de homepagina van de Infowijzer vind je de knop ‘Vul het formulier in’. Hierin kun je onderwerpen die nog missen of andere opmerkingen teruggeven aan het Zorg voor Parkinson-team. De redactie van de Infowijzer gaat dan aan de slag en voegt maandelijks nieuwe informatie toe. Samen laten we de Infowijzer groeien! 


Achtergrondinformatie

Parkinson-verpleegkundigen Jacqueline en Martha gingen samen met Zorg voor Parkinson innovatieteamlid Sanne aan de slag met het verzamelen van betrouwbare informatie over parkinson. Een redactiegroep met verpleegkundigen vanuit het CWZ en Radboudumc, ondersteund door diverse zorgexperts, hebben meegekeken of de informatie kloppend is. In 2021 was de Infowijzer voor zorgverleners klaar.  

In 2022 is gestart om de Infowijzer ook gebruiksvriendelijk te maken voor mensen met parkinson en naasten. Daar hebben veel mensen met parkinson over meegedacht.  

Sinds juni 2022 is de Infowijzer voor iedereen beschikbaar op de Zorg voor Parkinson website.