Jack-E: de digitale Zorg voor Parkinson assistent

Heb je een vraag maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? De digitale Zorg voor Parkinson assistent Jack_e helpt je 24 uur per dag om snel het juiste antwoord op je vraag te vinden. Je herkent Jack-E aan het groene tekstwolkje rechts onderin in beeld, en de tekst 'Hallo, kan ik je helpen?'.
Afbeelding voor Jack-E: de digitale Zorg voor Parkinson assistent

Achtergrondinformatie

De digitale Zorg voor Parkinson assistent is een initiatief van parkinsonverpleegkundige Jacqueline Deenen. Doordat het aantal parkinsonpatiënten stijgt, wordt de mogelijkheid om met een zorgverlener te spreken steeds kostbaarder en zeldzamer. Vaak gaat een spreekuur op aan het bespreken van algemene informatie, terwijl mensen met parkinson die tijd liever willen gebruiken om dingen te bespreken die voor hen belangrijk zijn. Daarnaast is de parkinsonverpleegkundige ook niet altijd beschikbaar voor vragen.

Het resultaat is de Digitale Zorg voor Parkinson assistent. Bezoekers aan de Zorg voor Parkinson website kunnen op ieder moment van de dag bij de Assistent terecht. De assistent gaat samen met de vraagsteller op zoek naar het antwoord binnen de zorgverbeteringen en website van Zorg voor Parkinson.

Veelgestelde vragen

  • Alles wat de Digitale Assistent weet komt voort uit de informatie en zorgverbeteringen  van Zorg voor Parkinson. Deze zijn beoordeeld door en ontwikkeld met mensen met parkinson, naasten enzorgprofessionals. Je kunt er dus op vertrouwen dat de informatie die je krijgt betrouwbaar en van goede kwaliteit is.  

  • De Digitale Assistent een door zorgverleners opgeleide computer. Dit betekent dat je dus niet chat met een ‘echt mens’ maar een robot die ontwikkeld is samen met patiënten, naasten, verpleegkundigen en neurologen. Wil je liever wel een persoon spreken? Neem dan contact op met het Servicepunt! Je kunt hen bellen van maandag tot en met donderdag tussen 13:00 – 16:00 op 088-1180400. Je kunt het Servicepunt hier een bericht sturen.

  • In dit nieuwsbericht leggen we je met afbeeldingen uit hoe je je vraag stelt aan Jack-E.

Ervaringen met de Digitale Assistent

  • De manier waarop jullie dit opzetten vind ik heel bijzonder. Mensen met parkinson worden gehoord, dat zouden heel veel bedrijven ter harte mogen nemen!
    Thumbnail for Persoon met parkinson
    – Persoon met parkinson