Boards: Parkinson

Vanaf mei 2024 kun je voor Boards: Parkinson uitgenodigd worden door de parkinsonverpleegkundige in het ziekenhuis in jouw regio. In dit digitale netwerkzorgplatform werken verschillende zorgverleners, mensen met parkinson en hun naasten samen. Je kunt uitgenodigd worden via de mail, of je kunt je zelf aanmelden
Log in
Afbeelding voor Boards: Parkinson

Aanmelden

Nog geen account? Meld je kosteloos aan:


Download de Boards app in Google Play of in de App store.

Hulp nodig bij het gebruik van Boards: Parkinson? Op deze pagina vind je een handleiding. Je kunt met vragen ook bij het Servicepunt terecht.

Achtergrondinformatie

Bij de ziekte van Parkinson zijn vaak veel verschillende zorgverleners betrokken, zeker wanneer de ziekte al meerdere jaren speelt. Ook werken zorgverleners vaak bij verschillende zorgorganisaties, die andere computersystemen gebruiken. Het is daarom voor zorgverleners lang niet altijd duidelijk wie er allemaal betrokken zijn bij de zorg voor iemand met parkinson, en welke behandelingen ze uitvoeren. Mensen met parkinson moeten dit hun zorgverleners vaak zelf vertellen.

Met het digitale netwerkzorgplatform Boards: Parkinson (voorheen cBoards: Parkinson) hebben alle zorgverleners die bij de zorg voor iemand met parkinson is betrokken een  overzicht van welke zorgverlener wat doet en met welk doel, en welke afspraken er zijn gemaakt. Elke patiënt heeft zijn omgeving binnen Boards. Ook kan er makkelijk en veilig met elkaar en met de persoon met parkinson worden overlegd. Zo is iedereen altijd op de hoogte. Je vindt er ook direct toegang tot de zorgverbeteringen van Zorg voor Parkinson, zoals de Infowijzer, Activiteitenzoeker, Paramedische Richtlijn met Actieve Beslisondersteuning en meer.

Proefimplementatie
Er is voor het platform cBoards gekozen na een uitgebreide testperiode waaraan zorgverleners en mensen met parkinson en hun naasten meededen. Nu is een nieuwe fase aangebroken: de proefimplementatie.

Op 1 mei zijn de eerste 100 mensen met parkinson in de Zorg voor Parkinson regio op Boards: Parkinson gestart. De zorgverleners die bij deze mensen betrokken zijn worden ook uitgenodigd om mee te doen door de parkinsonverpleegkundige van het ziekenhuis in hun regio. Tot november gaan we samen met deze vroege gebruikers aan de slag om het platform te verbeteren. Als de mensen met parkinson en hun naasten daarvoor kiezen, kunnen ook zij deelnemen aan deze fase. Vanaf 2025 willen we dat elke patiënt en zorgverlener in de Zorg voor Parkinson-regio toegang heeft tot cBoards: Parkinson.

Eerder
Zorg voor Parkinson werkte al een tijd aan het inrichten van een samenwerkingsplatform op het digitale platform Engage, van het bedrijf Philips. Dit heette toen Mijn.ZorgvoorParkinson. Zorgverleners in de regio Oss-Uden-Meierijstad en de Nijmeegse wijk Hatert waren al aan de slag gegaan dit eerdere platform, en ook de eerste mensen met parkinson konden al ervaring op doen op het platform. In 2022 werd echter duidelijk dat de plannen voor dit platform niet meer bij Engage pasten. Daarom is besloten de samenwerking met Philips stop te zetten. Samen met parkinson zorgverleners en mensen met parkinson en naasten in de regio zijn we op zoek gegaan naar het beste digitale platform om de parkinsonzorg te ondersteunen en te verbeteren. Inmiddels hebben we gekozen voor Boards.

Veelgestelde vragen over cBoards: Parkinson

  • Ondersteuningsmateriaal voor het gebruik van Boards: Parkinson vind je hier. Het staat samen met uitleg over de andere digitale zorgverbeteringen onder het kopje ‘Technologische Ondersteuning’ in het startmenu.

  • We weten dat zorgverleners binnen hun eigen organisatie al veel werken met digitale platforms. Maar met de huidige verschillende platforms kunnen zorgverleners uit verschillende organisaties niet optimaal samenwerken. We zijn er daarom van overtuigd dat Boards: Parkinson nodig is om de zorguitdagingen van de toekomst het hoofd te bieden.

  • Boards is een veilige omgeving voor het samenwerken in de zorg. Gegevens worden versleuteld opgeslagen en de software voldoet aan belangerijke keurmerken zoals MedMij en NEN7510. Als extra beveiliging gebeurt het inloggen bij Boards in twee stappen via multifactor authenticatie.

  • Nee, meedoen aan Boards: Parkinson is gratis voor jou en je zorginstelling.

  • Met Siilo maak je makkelijk contact met collega-zorgverleners voor snel overleg. Zorg voor Parkinson heeft een eigen kanaal in Siilo.

    Maar Siilo verschilt van Boards. Zo kunnen mensen met parkinson en hun naasten deelnemen aan Boards: Parkinson en zijn afspraken en behandeldoelen overzichtelijk. Als je wordt toegevoegd aan de omgeving van een patiënt, is alle verzamelde informatie voor jou zichtbaar. In de toekomst kan Boards: Parkinson voor alle mensen met parkinson worden ingezet.

    Je vindt er ook op één plek toegang alle zorgverbeteringen van Zorg voor Parkinson, zoals de Infowijzer met betrouwbare informatie, de Paramedische Richtlijn Parkinson met actieve Beslisondersteuning, de Activiteitenzoeker met parkinsonactiviteiten in de regio, het Servicepunt voor alle vragen over parkinson die niet over de eigen behandeling gaan, en meer.