Wat is Zorg voor Parkinson?
Zorg voor Parkinson is een samenwerking tussen zorgverleners in de regio Arnhem-Zevenaar, Nijmegen, Boxmeer en Oss-Uden-Meierijstad. Samen zorgen wij ervoor dat mensen met parkinson en hun naasten de beste zorg en begeleiding krijgen, en dat parkinson zorgverleners zo goed mogelijk zorg kunnen leveren.
Wat doen wij?
We verbeteren stapsgewijs de zorg in de regio Zuid-Oost Nederland. Dit doen we door allerlei zorgverbeteringen te ontwikkelen en in te voeren in de regio. Bijvoorbeeld:
- de samenwerking tussen parkinson zorgverleners in de regio te stimuleren
- meer parkinsonverpleegkundigen in de ziekenhuizen aan te stellen
- het Servicepunt, ons regionale informatienummer, dat als aanspreekpunt en vraagbaak dient,
- de Infowijzer, waarin we betrouwbare informatie over parkinson hebben verzameld
Ben je benieuwd naar welke zorgverbeteringen Zorg voor Parkinson nog meer voor je heeft ontwikkeld? Kijk dan op onze overzichtspagina.
Hoe werken wij?
Zorg voor Parkinson werkt samen met mensen met parkinson, naasten en zorgverleners uit de regio. Zo zorgen we ervoor dat alle zorgverbeteringen die we ontwikkelen, goed aansluiten op en gedragen worden door de mensen die er gebruik van maken. Dit samenwerkingsproces heet co-creatie.
Bij Zorg voor Parkinson zijn ongeveer 40 mensen met parkinson en naasten betrokken in verschillende rollen.
Onze samenwerking
Bernhoven, CWZ, Maasziekenhuis en Rijnstate werken samen om de zorg voor mensen met parkinson zo goed mogelijk te organiseren.
Daarbij stemmen ze de zorg af met het Radboudumc Expertisecentrum voor Parkinson & Bewegingsstoornissen, maar ook met huisartsen en zorgverleners die zijn aangesloten bij ParkinsonNet.
Parkinson Vereniging
Samen met de Parkinson Vereniging en ParkinsonNet ontwikkelen we betrouwbare informatie rondom parkinson.
De Parkinson Vereniging is dé belangenbehartiger voor ongeveer 63.500 mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme en hun naasten. Zij zijn dé gids naar betrouwbare informatie, zij helpen mensen met parkinson de regie te houden over het dagelijks leven, zij maken ontmoetingen met gelijkgestemden mogelijk en ze komen voor mensen met parkinson op. Ook vertegenwoordigen ze de stem van mensen met parkinson(ismen) in wetenschappelijk onderzoek naar parkinson en parkinsonismen.