Zorg voor Parkinson op Parkinson congres de Liemers

Afbeelding voor Zorg voor Parkinson op Parkinson congres de Liemers

Omdat de Parkinson-afdeling van zorgcentrum Liemerije 5 jaar bestaat, organiseerde ze op 11 oktober een congres gewijd aan parkinson in Zevenaar. Zorg voor Parkinson stond ook op het programma.

Tijdens het congres deelden sprekers de ervaringen en inzichten die ze in de afgelopen vijf jaar hebben opgedaan. Het congres werd zowel door mensen met parkinson en hun naasten als door zorgverleners bezocht. Een deel van de dag hadden zij een apart programma, maar er was ook ruimte om elkaar te ontmoeten. Zanger Ernst Daniël Smid, zelf parkinsonpatiënt, trad op.

Aanbod
Parkinsonverpleegkundige Hilda Hartholt besteedde in haar presentatie aandacht aan Zorg voor Parkinson. De 150 zorgverleners in het publiek kregen allemaal een brief waarin ze werden gewezen op de zorgverbeteringen van Zorg voor Parkinson, zoals het netwerk in Siilo, de Paramedische Richtlijn met Actieve Beslisondersteuning, het Servicepunt en de Infowijzer. Ook kregen ze ieder een Infokaartje. De aanwezige mensen met parkinson kregen ook Infokaartjes uitgedeeld. Ze werden allemaal ingelicht over de zorgverbeteringen die Zorg voor Parkinson in de regio aanbiedt.

Heb je parkinson en woon je in de Zorg voor Parkinson-regio? Vraag je neuroloog of parkinson verpleegkundige dan om een Infokaartje. Ben je zorgverlener, en wil je Infokaartjes bestellen om uit te delen aan je patiënt of cliënt? Laat het weten aan ons Servicepunt.