Zorg voor Parkinson in 2021

Afbeelding voor Zorg voor Parkinson in 2021

December is altijd een mooi moment om samen terug te kijken en vooruit te blikken. Door de coronacrisis is dit jaar anders verlopen dan we hadden verwacht. Toch hebben we samen al mooie resultaten bereikt.

Stuurgroep

Het regionale samenwerkingsverband is verder vormgegeven. Er is een stuurgroep ingericht en deze stuurgroep wordt nu uitgebreid met vertegenwoordigers van zorgaanbieders uit de regio.

Parkinsonverpleegkundigen

Er zijn nieuwe parkinsonverpleegkundigen gestart in de 5 ziekenhuizen en de uren van een aantal bestaande parkinsonverpleegkundigen zijn uitgebreid. Alle parkinsonverpleegkundigen komen 2 ochtenden per maand (digitaal) bij elkaar. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor intervisie en training. In het afgelopen jaar vonden de verpleegkundigen dit heel waardevol. Het programma voor volgend jaar is ook al samengesteld.

Website

Deze website is gelanceerd onder de zorgverleners in de regio. De website is in 2021 ook bereikbaar voor patiënten.

Mijn.ZorgvoorParkinson

Het digitale platform Mijn.ZorgvoorParkinson is ontwikkeld en kan begin 2021 in een eerste fase starten. Zorgverleners in de wijk Hatert in Nijmegen en verpleegkundigen van het Radboudumc starten begin 2021 met het platform.

Behoeftes in de regio geïnventariseerd

Met de betrokken ParkinsonNet-regio’s zijn online talkshows georganiseerd om Zorg voor Parkinson ook buiten de ziekenhuizen onder de aandacht te brengen. Per regio hebben we samen geïnventariseerd waar de specifieke behoeftes liggen.

Pilot kennisplatform

In samenwerking met Alii is in het Radboudumc een pilot gestart om medische kennis en protocollen toegankelijker te maken in een kennisplatform. Dit platform kan later ook gebruikt worden door andere zorgaanbieders in de regio.

Servicepunt Zorg voor Parkinson

Het Servicepunt Zorg voor Parkinson is bijna klaar om open te gaan. Helaas door de coronacrisis iets later dan verwacht. Patiënten en zorgverleners uit de regio kunnen binnenkort telefonisch en per e-mail bij het Servicepunt terecht met vragen over parkinson. Indien nodig kunnen zij vanuit het servicepunt ook doorverwezen worden naar de juiste personen.

Ons projectteam kijkt uit naar het nieuwe jaar, waarin we met veel enthousiasme samen met jullie de zorg in de regio verder gaan verbeteren. Dank voor de inspirerende samenwerking tot nu toe. Wij wensen jullie fijne feestdagen en graag tot in het nieuwe jaar!