Themamail mei: Op vakantie met parkinson

Afbeelding voor Themamail mei: Op vakantie met parkinson

Elke maand verstuurt Zorg voor Parkinson een Themamail met betrouwbare informatie, tips en hulpbronnen. Op deze manier wijzen we je de weg naar belangrijke kennis, activiteiten, zorgverleners en hulpmiddelen. De Themamail van mei vind je in dit nieuwsbericht. Deze maand was het thema: Op vakantie met parkinson.

Aanmelden
Krijg jij de Themamail al? Meld je hier aan voor onze communicatie.
Krijg je onze nieuwsbrief al, maar wil je ook onze Themamail ontvangen? Hier leggen we je uit hoe je je emailvoorkeuren kunt wijzigen.

Op vakantie met parkinson
Informatie, tips en hulpbronnen

Beste Lezer,

Elke maand vertellen we je hoe Zorg voor Parkinson je kan helpen bij vragen over het thema van de maand. Deze maand geven we je informatie, tips en hulpbronnen over het thema: Vakantie.

Weten, kunnen & samen doen! De Themamail geeft elke maand nieuwe informatie, tips en hulpbronnen over een nieuw parkinson thema. Heb je een vraag, of op zoek naar activiteiten bij jou in de buurt? Kijk op de de Zorg voor Parkinson website of bel het Servicepunt via 088 – 1180400.
De eerdere Themamails kun je ook lezen als nieuwsbericht op de Zorg voor Parkinson website.

Infowijzer
Goed voorbereid op reis
Lees in dit artikel ‘Laat u zich door Parkinson vooral niet weerhouden van op vakantie gaan’ van Stichting ParkinsonFonds hoe je goed voorbereid op reis kunt gaat. Of kijk de video Reizen & Parkinson van ParkinsonTV. In de uitzending komen verschillende experts aan het woord die uitleg en tips geven over op vakantie gaan voor mensen met parkinson.

Onbezorgd op vakantie
Zeker weten dat je aangepaste vakantie is gewaarborgd? Check je accommodatie of reisorganisatie op het NAVB-keurmerk van de Nederlandse Vereniging Beheer keurmerk Aangepaste Vakanties (NVBAV), dat staat garant voor kwaliteit, betrouwbaarheid en duidelijkheid.

‘Vakantie op recept’?
Met parkinson op vakantie, wat doet dat met je? Onderzoekers Jules Janssen Daalen en Marjan Meinders uit Nijmegen onderzochten de effecten van vakantie op de symptomen bij mensen met parkinson. Ook nieuwsgierig naar de uitkomst? Lees het hele artikel op de website van de Parkinson Vereniging.

Medicijnen meenemen op reis
Algemene informatie over wat je nodig hebt aan documenten als je je medicijnen mee neemt naar het buitenland kan je vinden op de website van de Rijksoverheid.

Tot slot: Alle nieuwe informatie vind je in de Infowijzer.

Servicepunt
Jeroen belde het Servicepunt:

“Ik was op vakantie in Italië en hoorde van een andere hotelgast over een Schengenverklaring voor zijn medicijnen. Nu had de douane op het vliegveld mij hierom niet gevraagd, maar ik begon me wel zorgen te maken voor de terugweg. Gelukkig had ik voor mijn vakantie het telefoonnummer van het Servicepunt opgeslagen tijdens een Parkinson Café. Zij konden me geruststellen dat het voor de medicijnen die ik gebruikt niet nodig was om een Schengenverklaring te regelen. Hoefde ik me daar dus niet druk over te maken. Toch een zorg minder!”

– Jeroen

Ook snel en makkelijk de gegevens van de Servicepunt opslaan? Scan de QR-code en sla de contactgegevens op bij contacten in je mobiel. Het Servicepunt heb je dan altijd bij de hand, waar dan ook.

Thema juni: Veranderingen in denken
Volgende maand gaat de Themamail over veranderingen in denken bij parkinson. Zoals: moeite hebben met concentreren, dingen vergeten of minder goed een gesprek kunnen voeren op een feestje. Hoe ga je daar mee om? We geven informatie, tips & hulpbronnen.