Themamail maart: Voorkomen van Vallen

Afbeelding voor Themamail maart: Voorkomen van Vallen

Elke maand verstuurt Zorg voor Parkinson een Themamail met betrouwbare informatie, tips en hulpbronnen. Op deze manier wijzen we je de weg naar belangrijke kennis, activiteiten, zorgverleners en hulpmiddelen. De Themamail van maart vind je in dit nieuwsbericht. Deze maand was het thema: Voorkomen van VAllen.

Aanmelden
Krijg jij de Themamail al? Meld je hier aan voor onze communicatie.
Krijg je onze nieuwsbrief al, maar wil je ook onze Themamail ontvangen? Hier leggen we je uit hoe je je emailvoorkeuren kunt wijzigen.

Voorkomen van vallen bij parkinson
Nieuwe betrouwbare informatie op een rij

Beste Lezer,

Elke maand vertellen we je hoe Zorg voor Parkinson je kan helpen bij vragen over het thema van de maand en welke nieuwe informatie beschikbaar is. Deze maand is het thema: wat helpt om vallen te verminderen?
Via www.zorgvoorparkinson.nl/start wijzen we je de weg naar betrouwbare informatie, parkinsonactiviteiten en zorgverleners bij jou in de buurt.

  • Infowijzer: Nieuwe informatie over het voorkomen van vallen.
  • Zorgzoeker: Wie kan mij helpen om vallen te voorkomen?
  • Servicepunt: Meneer Huizinga regelde een aangepaste fiets.

Infowijzer
Hoe gaan andere mensen met vallen om?
Mensen met parkinson vinden vaak zelf manieren om vallen te voorkomen.
Kijk op deze poster voor 50 omweggetjes die andere mensen met parkinson helpen om niet te vallen. Wie weet zit er een omweggetje bij dat jou helpt!

Wie kan me helpen?
Het eerste aanspreekpunt bij valproblemen is de fysio- of ergotherapeut. Wat kan een fysiotherapeut doen om vallen te voorkomen? Bekijk deze video in de Infowijzer.
Het Radboudumc in Nijmegen heeft ook een afdeling die helemaal gespecialiseerd is in vallen en vallen voorkomen. Kijk hier wat deze gespecialiseerde valpoli doet. Let op: voor een afspraak is een verwijzing nodig.

De diepte in over vallen?
Wil je graag weten waarom mensen met parkinson nu precies vallen?
Of wat er over vallen in richtlijnen voor zorgverleners wordt geschreven? Kijk dan in de verdiepende informatie in de Infowijzer.

Zorgzoeker
Ergotherapeuten en fysiotherapeuten met kennis van parkinson kunnen tips geven om vallen te voorkomen. Kijk in de Zorgzoeker voor gespecialiseerde ergotherapeuten en fysiotherapeuten bij jou in de buurt.

Servicepunt

“Door een paar akelige valpartijen stapte mijn vrouw niet meer op de fiets. Erg jammer, want dat was echt iets wat we samen deden. Ik heb het Servicepunt gebeld om te vragen of daar iets aan te doen is. Willeke heeft me geholpen met het aanvragen van een aangepaste fiets voor Irma bij de gemeente. Dat was makkelijker dan ik dacht. Nu kunnen we weer samen onze rondjes maken!”

– Meneer Huizinga

Benieuwd of de regeling over aangepast fietsen ook iets voor jou is? Het Servicepunt wijst je de weg bij vragen.

Infowijzer
Wat is er nog meer nieuw in de Infowijzer?

Kijk hier voor alle laatst toegevoegde informatie.