Themamail augustus: Het Parkinson Weekend

Afbeelding voor Themamail augustus: Het Parkinson Weekend

Elke maand verstuurt Zorg voor Parkinson een Themamail met betrouwbare informatie, tips en hulpbronnen. Op deze manier wijzen we je de weg naar belangrijke kennis, activiteiten, zorgverleners en hulpmiddelen. De Themamail van augustus vind je in dit nieuwsbericht. Deze maand was het thema: Het Parkinson Weekend,

Aanmelden
Krijg jij de Themamail al? Meld je hier aan voor onze communicatie.
Krijg je onze nieuwsbrief al, maar wil je ook onze Themamail ontvangen? Hier leggen we je uit hoe je je emailvoorkeuren kunt wijzigen.

Het Parkinson Weekend
Informatie, tips en hulpbronnen

Beste Lezer,

Elke maand vertellen we je hoe Zorg voor Parkinson je kan helpen bij vragen over het thema van de maand. Deze maand een speciale mail helemaal over het Parkinson Weekend, dat van 22 − 24 september wordt georganiseerd op verschillende plekken in het centrum van Nijmegen.

  • Het Parkinson Weekend: Info over programma & aanmelden
  • Wat is er te doen?: Info en tips over activiteiten.
  • Ontmoetingsplek: Ontmoet andere mensen met parkinson voor tips en ervaringen.
  • Kan je er niet bij zijn?: Maar wil je wel alle informatie? Zie onze tips!

Weten, kunnen & samen doen. De Themamail geeft elke maand nieuwe informatie, tips en hulpbronnen over een nieuw parkinson thema. Heb je een vraag, of ben je op zoek naar activiteiten bij jou in de buurt? Kijk dan op de Zorg voor Parkinson website of bel het Servicepunt via 088 − 1180400.
De eerdere Themamails kun je ook lezen als nieuwsbericht op de Zorg voor Parkinson website.

Het Parkinson Weekend

In het weekend van 22-24 september staat de stad Nijmegen volledig in het teken van de ziekte van Parkinson. Het Parkinson Weekend is een unieke mogelijkheid om elkaar in de regio te ontmoeten, om informatie te krijgen en om activiteiten te doen.

Op deze website kan je het hele programma vinden. De meeste activiteiten zijn gratis, en aanmelden is niet nodig.
Let op:

  • Aan een aantal activiteiten zijn deelnamekosten verbonden.
  • Voor sommige activiteiten geldt een maximum aantal deelnemers, en moet je je van tevoren aanmelden. Wacht dus niet te lang met aanmelden als je iets leuks ziet op het programma!

Wat is er te doen?

Openingssymposium – Stadsschouwburg
Vrijdagmiddag van 13:30 – 17:00 uur – Gratis, aanmelden is verplicht.

Het Parkinson Weekend start met een bijeenkomst in de Stadsschouwburg. Tijdens een symposium vertellen verschillende experts over de parkinsonzorg van vroeger, nu & in de toekomst. Aan het woord komen: mensen met parkinson, hun naasten, en een aantal jonge onderzoekers. 

Informatiepunt – de Dome
Mariënburg, elke dag van van 10:00 – 18:00 uur – Gratis, aanmelden is niet nodig.

De Dome is een koepeltent op het Mariënburgplein, midden in het centrum van Nijmegen. De tent is het centrale vertrekpunt van Het Parkinson Weekend. Hier vind je het programmaboek, informatie over alle activiteiten die door de hele stad worden georganiseerd en kun je je inschrijven voor de activiteiten. Ook is er een tentoonstelling met informatie over Parkinson. Bekijk deze video met Bas Bloem op te zien wat je kunt verwachten.

Sporten – diverse locaties
Zaterdag & zondag, diverse locaties. – Gratis, aanmelden is verplicht.

Dat sporten goed is voor mensen met parkinson is bekend. In het Weekend kun je kennis maken met diverse sporten die afgestemd zijn op mensen met parkinson, zoals badminton, volleybal, boksen en dansen. Er zijn verschillende demonstraties en workshops waaraan je kunt deelnemen. Het is een mooie kans om iets nieuws te proberen!

Ontmoetingsplek

Diner – Stevenskerk
Zaterdagavond, 17:00 – 21:00 uur. – €60,- aanmelden is verplicht.

Zaterdagavond is er een groot, uniek diner voor mensen met de ziekte van Parkinson en hun naasten. Het belooft een heel bijzonder, volledig biologisch buffet te worden met diverse optredens van het Parkinsonkoor Nijmegen en jazzpianist Remco Hofman. Voor mensen die minder geld uit te geven hebben zijn er enkele gratis kaarten ter beschikking gesteld. Wil je hiervoor in aanmerking komen, stuur dan een mail aan parkinsonweekend@gmail.com.

Gespreksgroepen Parkinson Café – Arthouse Lux
Vrijdag en zaterdag van 11:00 – 16:00 uur – Gratis, aanmelden is niet nodig.

Mensen met én zonder Parkinson(isme) kunnen elkaar hier ontmoeten, ervaringen delen en van elkaar leren. Ook zijn er verschillende zorgprofessionals die vragen beantwoorden over speciale thema’s, zoals stramheid, mantelzorg of moeitlijker praten. Alle thema’s zijn terug te vinden in het online programma.

Themadag Jong & Parkinson – De Lindenberg
Zaterdag van 10:00 – 14:00 uur – Gratis, aanmelden is verplicht.

De Themadag ‘Jong & Parkinson’ is bedoeld voor iedereen met de diagnose parkinson op jongere leeftijd (ook wel ‘yoppers’ genaamd), hun partners en kinderen. Er is een divers en interactief programma, inclusief een gratis lunch. Wees welkom!

Niet naar het weekend?

Kun je niet naar het Weekend komen, maar wil je wel meer weten over de onderwerpen die aan bod zullen komen? Hier zetten we een aantal handige links en informatie op een rij: 

Heb je hulp nodig bij het aanmelden voor activiteiten of het doorlopen van het programma? Bel het Servicepunt op 088-1180400, of stuur hen een bericht.

Thema’s najaar 2023

Thema’s najaar 2023
In juli hebben we jullie gevraagd een enquête in te vullen over de Zorg voor Parkinson Themamail. Bedankt aan degenen die dit hebben gedaan!
Uit de antwoorden blijkt dat we op de goede weg zijn. Aan de hand van jullie ideeën hebben we voorlopig de volgende onderwerpen uitgekozen voor de Themamails in het najaar van 2023:

  • September: Slapen & vermoeidheid
  • Oktober: Verkeer & mobiliteit
  • November: Jong & parkinson
  • December: Medicatie