Tentoonstelling ‘Ontdek Parkinson’ bij het Parkinson Weekend

Afbeelding voor Tentoonstelling ‘Ontdek Parkinson’ bij het Parkinson Weekend

Tijdens het Parkinson Weekend van 22-24 september staat de stad Nijmegen volledig in het teken van de ziekte van Parkinson, de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. Mensen met parkinson, naasten en andere geïnteresseerden kunnen tijdens het Weekend activiteiten doen, lezingen en concerten bezoeken en elkaar leren kennen. Zorg voor Parkinson is natuurlijk van de partij, jij ook?

Wat is de ziekte van Parkinson en parkinsonisme? Hoe leef je met parkinson? En wat brengt de toekomst voor mensen met parkinson? Zorg voor Parkinson heeft een tentoonstelling, ‘Ontdek Parkinson’, over deze vragen gemaakt om de kennis over parkinson bij het brede publiek te vergroten. De tentoonstelling staat tijdens het Parkinson Weekend in de Dome, een grote tent op het Mariënburgplein. De Dome is tevens de startplek voor het Parkinson Weekend, waar je het programmaboek kan halen. Naast de tentoonstelling deelt Zorg voor Parkinson er ook Infokaartjes uit.

Na het Parkinson Weekend gaat de tentoonstelling op tournee: hij komt uiteindelijk in elk van de vijf ziekenhuizen in de Zorg voor Parkinson-regio te staan. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat iedereen in onze regio weet waar ze met vragen terecht kunnen. Kom jij ook naar het Parkinson Weekend? Zeg ons gedag in de Dome!

Bijeenkomst voor anderstaligen

Tijdens het Parkinson Weekend vindt er op zaterdag 23 september een bijeenkomst voor mensen met parkinson en naasten plaats in de huiskamer van Gezellig Nijmegen. Dit is een ontmoetingsruimte waar Nijmegenaren en nieuwe Nijmegenaren elkaar kunnen leren kennen. De bijeenkomst tijdens het Parkinson Weekend richt zich ook op anderstalige mensen met parkinson die graag anderen willen ontmoeten. Ben je benieuwd? Hier kun je meer informatie vinden over de bijeenkomst, in het Nederlands, Engels en Turks.