Samen werken aan toekomstbestendige zorg

Afbeelding voor Samen werken aan toekomstbestendige zorg

Op 14 en 15 maart organiseerde Zorg voor Parkinson een werkconferentie. Hiervoor waren zorgverleners en managers van de vijf ziekenhuizen in onze regio, het Radboudumc, CWZ, Rijnstate, Bernhoven en Maasziekenhuis Pantein uitgenodigd. Samen werken we de komende tijd aan een zorgstandaard voor parkinson.

Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. In de toekomst zullen er daarom nog meer parkinsonzorgverleners nodig zijn. Dat is moeilijk, aangezien er nu al tekorten zijn. Om de parkinsonzorg toekomstbestendig te maken, zijn goede afspraken nodig. Welke zorgonderdelen leveren de grootste gezondheidswinst op? En welke zorgverlener moet verantwoordelijk zijn voor welk onderdeel?

Tijdens de werkconferentie op 14 en 15 maart maakten we samen met vertegenwoordigers van de vijf ziekenhuizen een start met het beantwoorden van deze vragen. De komende maanden zullen we samen werken aan een gezamenlijke zorgstandaard, waarin precies op een rij wordt gezet welke zorgstappen iemand met parkinson zet, en wat voor zorgverleneracties hier tegenover staan. Het begin is nu gemaakt met de ziekenhuizen, maar ook mensen met parkinson, naasten, paramedisch zorgverleners, huisartsen en verpleeghuispersoneel worden meegenomen in dit proces.

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor de driemaandelijkse nieuwsbrief.