Parkinson Partner in Balans zoekt coaches en naasten

Afbeelding voor Parkinson Partner in Balans zoekt coaches en naasten

Zorg voor Parkinson werkt samen met zorgverleners, mensen met Parkinson en hun naasten aan nóg betere parkinsonzorg. Aandacht en ondersteuning voor familie en naasten van mensen met parkinson hoort daar vanzelfsprekend ook bij. Dit najaar start er een pilot met Parkinson Partner in Balans: een online zelfhulpprogramma waarin naasten begeleid worden door een coach. Denk jij mee voor betere ondersteuning voor naasten?

Parkinson Partner in Balans is een online zelfhulpprogramma dat naasten van mensen met parkinson zelf kunnen doorlopen om een gezonde balans in hun dagelijks leven te behouden. In een online cursus leren naasten, gestimuleerd door een persoonlijke coach, aan de ene kant gezond te blijven en te letten op hun eigen behoeften, en aan de andere kant om te gaan met de veranderingen die parkinson teweeg kan brengen.

Parkinson Partner in Balans probeert overbelasting van naasten op een later tijdstip te voorkomen. Ook hopen we dat mensen met parkinson zo minder snel een beroep hoeven te doen op meer medische zorg, of opgenomen hoeven te worden in het ziekenhuis.

Familie en naasten gezocht
In november start een proef met het online zelfhulpprogramma en kunnen 50 naasten of familieleden gratis deelnemen. Het programma duurt twee maanden, maar kun je geheel in je eigen tijd en tempo doornemen. Er zijn verschillende modules met elk hun eigen thema. Samen met je coach kies je de modules die het meest aansluiten bij je behoefte. Elke module begint met een video waarin andere naasten of familieleden vertellen over hun ervaringen en tips geven. Na elke module maak je een opdracht waarbij je jouw persoonlijke situatie in kaart brengt. Elke module wordt afgesloten met een stappenplan waarbij je stapsgewijs kunt leren om met kleine aanpassingen je leven samen zo goed mogelijk te houden.

In deze video hoor je meer over Partner in Balans:

Ben je geïnteresseerd en nieuwsgierig om deel te nemen? Of wil je nog vragen stellen? Stuur dan een bericht naar partner@zorgvoorparkinson.nl  

Meer informatie over het programma vind je op www.partnerinbalans.nl