Mijlpalen gevierd bij Fort Lent

Afbeelding voor Mijlpalen gevierd bij Fort Lent

Op maandag 8 november ontmoetten onderzoekers, zorgverleners, mensen met parkinson, naasten, professionals van Philips, teamleden van Zorg voor Parkinson en andere betrokkenen elkaar in Fort Lent voor een diner.

Door de aangescherpte coronamaatregelen was het even spannend of het diner door kon gaan. Gelukkig bleek dit toen nog het geval. Zo’n zestig betrokkenen meldden zich met hun QR-code bij Fort Lent, het restaurant aan de Bemmelsedijk in Nijmegen.

De lange periodes van thuiswerken hebben ervoor gezorgd dat velen van de genodigden elkaar nog nooit in het echt hadden ontmoet. Het diner was dus de uitgelezen kans om de inmiddels bereikte mijlpalen te vieren, en elkaar mee te nemen in de ontwikkelingen van Zorg voor Parkinson en de onderzoeken naar kwaliteit van parkinsonzorg die lopen in het Expertisecentrum voor Parkinson en Bewegingsstoornissen in het Radboudumc.

Presentatiemenu

De avond werd geopend door Marten Munneke, Bas Bloem en Agnes Smink. De gasten waren zorgvuldig verspreid over de tafels. Zo zaten zorgverleners samen met onderzoekers, professionals van Philips, mensen met parkinson en naasten. Dat leidde tot interessante gesprekken waarin ruimte was voor ieders ervaringen en ideeën.

Namens Zorg voor Parkinson spraken verpleegkundige Hilda Hartholt en patiënt-ervaringsdeskundige Alex Hoogveldt elkaar over de veranderingen die Zorg voor Parkinson voor hen teweeg heeft gebracht. Zo gaf Hilda aan dat er door de trainingen die zij en haar collega-verpleegkundigen hebben gehad een betere band is met patiënten. Volgens Hilda heeft Zorg voor Parkinson zo haar functie verrijkt. Alex vertelde zeer enthousiast over zijn rol bij Zorg voor Parkinson, waar hij gevraagd en ongevraagd advies geeft. Aan het eind van hun gesprek werden de gasten uitgenodigd om mee te denken over hoe men meer betrokken kan worden bij Zorg voor Parkinson.

Het was een zeer geslaagde avond. We willen alle gasten hartelijk bedanken voor hun gezelligheid, actieve deelname en inbreng.