Leerfilm voor zorgverleners over ‘Het Goede Gesprek’

Afbeelding voor Leerfilm voor zorgverleners over ‘Het Goede Gesprek’

Als Zorg voor Parkinson streven we naar persoonsgerichte zorg, waarbij de persoon die parkinson heeft centraal staat tijdens de behandeling en niet de ziekte van Parkinson. Persoonsgerichte zorg begint altijd in een gesprek tussen patiënt en zorgverlener: het Goede Gesprek.

Een Goed Gesprek voeren gaat niet altijd vanzelf. Als Zorg voor Parkinson vinden we het belangrijk dat we gezamenlijk blijven leren in het voeren van nog betere gesprekken in de zorg. Daarom hebben we in samenwerking met trainingsbureau De Blij Trainen en Acteren en samen met zorgverleners en mensen met parkinson een film gemaakt over het Goede Gesprek. In deze film onderzoeken zorgverleners samen met mensen met parkinson wat zij van elkaar kunnen leren. Zij doen dit op een innovatieve manier: samen met trainingsacteurs en onder leiding van een gespreksleider.

Nu te bekijken: Film voor zorgverleners
De film is hier te kijken en is bedoeld voor zorgverleners die (gezamenlijk) willen leren in het voeren van nog betere gesprekken. Wil je meer informatie over de film of hulp bij het organiseren van een bijeenkomst in de Zorg-voor-Parkinsonregio? Neem dan contact op met gijs.haerkens@radboudumc.nl

Aan een korte versie van de film wordt gewerkt. De korte versie wordt gemaakt om mensen met parkinson en hun naasten kennis te laten maken met het Goede Gesprek, bijvoorbeeld tijdens Parkinson Café’s. Meer lezen over het Goede Gesprek? Lees hier meer over de ervaringen van een enthousiaste groep zorgverleners, onderzoekers en mensen met parkinson die afgelopen zomer met het Goede Gesprek oefenden. Meer tips van mensen met parkinson en zorgverleners lees je ook in het artikel over het Goede Gesprek in Parkinson Magazine.