Lancering Zorg voor Parkinson in de regio

Afbeelding voor Lancering Zorg voor Parkinson in de regio

Begin maart zijn alle mensen met parkinson die onder behandeling zijn bij een van de vijf ziekenhuizen middels een brief en een folder op de hoogte gebracht van het samenwerkingsverband Zorg voor Parkinson en de lancering van het regionale Servicepunt.

Servicepunt voor vragen

Via het Servicepunt Zorg voor Parkinson kunnen patiënten, naasten en zorgverleners vragen stellen op het gebied van zorg en welzijn rondom parkinson. Bijvoorbeeld vragen over hulpmiddelen, mantelzorg of zorgverleners in de regio. Het Servicepunt is niet bedoeld voor vragen over uw medicatie of afspraak, die kunnen aan het eigen ziekenhuis worden gesteld.

Patiënt blijft onder behandeling in het eigen ziekenhuis

Zorg voor Parkinson biedt patiënten en hun naasten een betrouwbare bron van informatie en ondersteuning op het gebied van parkinson. Zorg voor Parkinson neemt niet de behandeling over, die blijven patiënten gewoon krijgen in hun vertrouwde ziekenhuis bij hun eigen neuroloog en verpleegkundige en bij hun andere zorgverleners in de regio. Hier leest u wat we gaan doen om de zorg en dienstverlening stapsgewijs te verbeteren.

Gemakkelijker samenwerken en overleggen voor zorgverleners

Voor aangesloten zorgverleners organiseert Zorg voor Parkinson onder andere werkconferenties over ontwikkelingen en innovaties rondom parkinson. Een van de innovaties waar binnenkort een pilot voor start is het platform Mijn.ZorgvoorParkinson. In deze online omgeving kunnen mensen met parkinson en zorgverleners beter en gemakkelijker samenwerken en overleggen. Het helpt zorgverleners om de zorg beter op elkaar af te stemmen op de wensen en behoeften van mensen met parkinson.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en activiteiten voor mensen met parkinson in de regio? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van Zorg voor Parkinson en we houden u periodiek op de hoogte.