Vijf ziekenhuizen delen Infokaartjes uit

Afbeelding voor Vijf ziekenhuizen delen Infokaartjes uit

De afgelopen tijd is het Zorg voor Parkinson Infokaartje overhandigd aan de verschillende ziekenhuizen in de Zorg voor Parkinson regio. Het Infokaartje bevat kernachtige informatie voor mensen met parkinson en naasten. Parkinsonverpleegkundigen en neurologen in die ziekenhuizen reiken het Infokaartje uit aan alle mensen met parkinson in de regio. 

Zorg voor Parkinson vindt het belangrijk dat iedereen in onze regio die met parkinson leeft weet waar ze terecht kunnen met vragen. Voor vragen over hun eigen behandeling kunnen ze terecht bij hun aanspreekpunt in het ziekenhuis. Voor alle andere vragen kunnen ze terecht bij ons Servicepunt, of kunnen ze kijken op de startpagina op onze website. Met het Infokaartje wijzen we mensen met parkinson en naasten de weg naar deze zorgverbeteringen. Zo weet iedereen waar ze betrouwbare informatie, tips en hulpbronnen kunnen vinden.

Het Infokaartje werd ontwikkeld samen met de zorgverleners uit de ziekenhuizen en met patiënten en naasten. Dit proces van samenwerking heet co-creatie. Het Infokaartje is een visitekaartje met drie zijden dat mensen met parkinson en naasten de weg wijst naar de Infowijzer voor betrouwbare informatie, het Servicepunt voor telefonische vragen, de Activiteitenzoeker voor parkinsonactiviteiten in de buurt, en de Zorgzoeker, die helpt om zorgverleners en activiteiten bij in de buurt te vinden. Ook kunnen ze in contact komen met andere mensen met parkinson via de Community. Mensen met parkinson en naasten kunnen deze zorgverbeteringen via de startpagina op onze website vinden. Deze drie zijden zijn voor de hele regio hetzelfde. Op het Infokaartje vinden mensen met parkinson en naasten ook informatie over hun eigen parkinsonverpleegkundige en waar ze terecht kunnen met vragen over hun eigen behandeling.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Infokaartje-nieuwsbericht-1024x687.png
Het Regionale Infokaartje van Zorg voor Parkinson. Dit kaartje heeft informatie die past bij het Radboudumc.

Uitdelen
In februari en maart werd het kaartje officieel overhandigd aan de parkinson zorgverleners in de Zorg voor Parkinson ziekenhuizen; het CWZ, Rijnstate, Bernhoven, Pantein en het Radboudumc. Van die feestelijke momenten hebben we natuurlijk foto’s gemaakt.

Wil jij ook een Infokaartje?
Ben je iemand met parkinson, of een naaste van iemand met parkinson, en ben je onder behandeling bij één van de Zorg voor Parkinson ziekenhuizen? Je neuroloog of parkinsonverpleegkundige kan je een Infokaartje geven. We werken aan een versie van het Infokaartje waar geen specifieke ziekenhuisinformatie op staat. Deze versie komt binnenkort beschikbaar bij bijvoorbeeld parkinsoncafé’s in de Zorg voor Parkinson-regio.