Liever even bellen? Nieuwe openingstijden Servicepunt

Afbeelding voor Liever even bellen? Nieuwe openingstijden Servicepunt

Op 6 februari krijgt het Zorg voor Parkinson Servicepunt, het regionale informatienummer, nieuwe openingstijden. Van maandag tot en met donderdag, tussen 13:00 en 16:00, kun je het Servicepunt bellen met alle vragen over parkinson op het nummer 088-1180400. Buiten deze openingstijden kun je het Servicepunt een bericht sturen via de website.

Voor welke vraag kan je waar terecht?

1 .Voor een vraag over mijn eigen behandeling
Voor vragen over je eigen behandeling neem je contact op met je parkinson verpleegkundige in jouw eigen ziekenhuis. Op het Infokaartje kun je vinden wie dat voor jou is én hoe je op een veilige manier contact kunt opnemen.

2. Voor alle andere vragen
Zorg voor Parkinson wijst je de weg bij vragen over betrouwbare informatie, parkinson activiteiten, zorgverleners of andere mensen met parkinson en naasten bij jou. Dat kan via de website.

Wil je liever even bellen? Dan kun je dus vanaf maandag bij het Servicepunt terecht: het regionale informatienummer van Zorg voor Parkinson. Bel gratis met doktersassistent Souhaila en haar cikkega;s voor informatie en ondersteuning in onze regio.

Het Servicepunt geeft informatie, helpt je bij het vinden van een gespecialiseerde parkinson zorgverleners, activiteiten en andere mensen met parkinson. Daarnaast wijst het Servicepunt je ook de weg naar diverse regelingen en organisaties.

Geschiedenis
Het Servicepunt werd al in de lente van 2021 opgezet, maar door personeelswisselingen was het lastig om te garanderen dat de telefoon altijd kon worden opgenomen. Vanaf 6 februari is het Servicepunt van maandag tot en met donderdag, tussen 13:00 en 16:00, bereikbaar. Souhaila, doktersassistent, en Zorg voor Parkinson vrijwilliger Somja, helpen je graag verder.
De medewerkers van het Servicepunt kunnen helpen om verschillende vragen te beantwoorden. Bijvoorbeeld:

• Waar vind ik in mijn buurt een goede fysiotherapeut met kennis van de ziekte van Parkinson?
• Waar moet ik rekening mee houden als ik medicatie meeneem op vakantie?
• Heeft u meer informatie over parkinson en het rijbewijs?
• Ik wil hulpmiddelen aanvragen, hoe werkt dit?
• Ik wil als mantelzorger meer informatie over regelingen die mij ondersteunen. Waar kan ik terecht?

Als er niet direct een antwoord is, gaan de medewerkers voor je aan de slag & komen ze er later op terug.

Ook bereikbaar buiten openingstijden
Het Servicepunt is bereikbaar op dit telefoonnummer: 088-1180400 op maandag tot en met donderdag van 13:00-16:00. Heb je een vraag buiten deze openingstijden? Dan kan je ook via het contactformulier op onze website een bericht versturen naar het Servicepunt. De medewerkers helpen je graag verder!