Eindejaarsbijeenkomst vrijwilligers 

Afbeelding voor Eindejaarsbijeenkomst vrijwilligers 

Op woensdag 27 november organiseerden Romy, coördinator van het Regionaal Patiëntennetwerk, en Silvia, adviseur Patiëntperspectief, een eindejaarsbijeenkomst voor alle vrijwilligers die betrokken zijn bij Zorg voor Parkinson. Het doel van de bijeenkomst was om iedereen te bedanken voor hun inzet en het jaar op een positieve en gezamenlijke manier af te sluiten.

Tijdens de bijeenkomst gaven Marten Munneke, directeur van het Expertisecentrum voor Parkinson en Bewegingsstoornissen en ParkinsonNet, en Sanne van den Berg, projectleider Informatie & Empowerment, een update over de innovaties waaraan het afgelopen jaar is gewerkt. Daarnaast werd er een vooruitblik gegeven op de plannen voor het komende jaar. Romy lichtte de nieuwste zorgverbetering Contact Dichtbij toe. Hiermee kunnen mensen met parkinson en hun naasten eenvoudig in contact te komen met anderen in hun omgeving, om ervaringen te delen, elkaar te ondersteunen en samen leuke activiteiten ondernemen.

Na de inhoudelijke presentatie verzorgde Marjoke Plijnaer (artistiek leider) een creatieve opdracht, die met veel enthousiasme werd ontvangen door de aanwezigen. Dit maakt deel uit van onderzoek, onder leiding van hoofdonderzoekster Blanca Spee en in samenwerking met onder andere Sara Zeggio, naar creativiteit en parkinson. Victor Notermans, kunstenaar en zelf ervaringsdeskundige met parkinson, is nauw betrokken en heeft een tekencursus ontwikkeld voor mensen met parkinson. Meer informatie over deze Tekenkassette vindt u hier

De bijeenkomst werd afgesloten met een uitgebreide lunch, waarbij volop werd nagepraat. Het was een geslaagde en inspirerende middag, en we kijken met enthousiasme uit naar het komende jaar. In 2025 blijven we samen met mensen met parkinson, naasten en zorgverleners werken aan het verder verbeteren van de parkinsonzorg. 

Bij Zorg voor Parkinson werken we samen met mensen met parkinson, hun naasten en zorgverleners in een proces dat we co-creatie noemen. Dit zorgt ervoor dat de zorgverbeteringen die we ontwikkelen, goed aansluiten bij de behoeften van degenen die er gebruik van maken. In deze video zie je hoe dit in de praktijk werkt.