De Zorg voor Parkinson Infowijzer staat online!  

Afbeelding voor De Zorg voor Parkinson Infowijzer staat online!  

Hetafgelopen kwartaal heeft Zorg voor Parkinson hard gewerkt aan het verbeteren van informatie voorziening voor mensen met parkinson en hun naasten. Zoals in de laatste kwartaalupdate is gepresenteerd, staat de nieuwe Zorg voor Parkinson Infowijzer nu op de website. Mensen met parkinson, naasten en zorgverleners kunnen zo snel betrouwbare informatie vinden.  

Op zoek naar betrouwbare informatie over parkinson? Vind deze makkelijk en snel met de Zorg voor Parkinson Infowijzer. Alle opgenomen folders, filmpjes, en websites zijn betrouwbaar bevonden door experts. Zo weet je zeker dat wat je leest juist is en hoef je niet zelf het internet af te speuren. 

“Op internet zie ik door de bomen het bos niet meer! Dit is een fijne startplek als ik vragen heb”

– Persoon met parkinson

Aangepaste versie 
De Zorg voor Parkinson Infowijzer is oorspronkelijk gestart voor en door verpleegkundigen onder de naam ‘Catalogus‘. Ook zorgprofessionals hebben namelijk behoefte aan een overzicht van betrouwbare en actuele patiëntinformatie. De eerste versie was nog niet makkelijk te gebruiken voor mensen met parkinson en hun naasten. Daarom hebben we in verschillende testsessies de behoeften en wensen van mensen met parkinson en hun naasten uitgevraagd. Deze informatie is meegenomen in het nieuwe ontwerp. 

Zo hebben we bijvoorbeeld de indeling van de thema’s aangepast op een manier die mensen met parkinson en naasten aanspreekt, en de naam Catalogus veranderd in Zorg voor Parkinson Infowijzer. Ook kunnen filmpjes nu direct bekeken worden.  

We blijven ontwikkelen  
De Zorg voor Parkinson Infowijzer is niet af. Samen met zorgverleners, mensen met parkinson en naasten werken we eraan om de informatie zo compleet mogelijk te maken en ook nieuwe informatie toe te voegen. Alle gebruikers kunnen zelf informatie of feedback insturen via het formulier dat onderaan de Infowijzer-website staat. 

Als volgende stap gaan we speciale groepen vragen mee te denken over bepaalde thema’s. Zo vragen we bijvoorbeeld naasten om mee te denken over informatie die voor hen nuttig is. Op basis van vragen van mensen met parkinson gaan we ook actief op zoek naar informatie door het inschakelen van experts op het gebied van bepaalde vragen.  Zo werken we samen verder aan actuele en betrouwbare informatie.  

Heb je een vraag of goede informatie? Stuur het in naar de redactie van de Zorg voor Parkinson Infowijzer via info.zorgvoorparkinson.nl